Tři úkoly

06.04.2014 09:00

Kdo chce být jednou uznávaným malířem, měl by vždy najít čas chvíli si alespoň jen tak črtat; ten, kdo hodlá být překladatelem, by zase měl alespoň chvíli věnovat třeba poslechu anglického rádia; kdo hodlá úspěšně dokončit školu, měl by se průběžně učit.

Příkladů je spousta a všechny mají jedno společné, každý z nás může dosáhnout svých cílů, vizí a plánů jedině tím, že pro ně každý den chvíli obětuje a bude se jim věnovat.

Každá činnost, kterou myšlenkovitě či podvědomě děláme, má vliv na naši budoucnost, je úplně jedno, zda se jedná o velké věci či každodenní detaily. Chceme-li tedy změnit naši budoucnost, musíme změnit přítomnost, přestat s tím, co nikam nevede a naopak začít s tím, co nám utvoří takový život, o kterém sníme.

Jenže člověk je tvor zapomnětlivý, a tak během dne zapomene, co chtěl vlastně udělat, co chtěl změnit. Rozpomene se většinou až večer, kdy si slibuje, že vše od zítřka změní. Jenže se vzbudí a vše jde opět podle zavedeného režimu.

 

Právě proto doporučuji si každé ráno, nebo předcházející večer, sepsat tři body, tři činnosti, které daný den hodláte splnit.

Tento seznam mějte stále na očích, stále u sebe a na ty tři body se zaměřte, dejte jim prioritu a optimálně se je snažte splnit do oběda.

Co těmito úkoly může být? Třeba dokončit úkol z matiky, uklidit pokoj, dokreslit obrázek, zalít kytky, jít ven s přáteli či se třeba projet na kole. Cokoli, o čem víte, že je pro vás či okolí nutné, cokoli o čem víte, že vás posune dál, udělá vás spokojenější.

Sám jsem si dnes své tři úkoly sepsal a co vy, zkusíte to taky?

PΩTRIK