Malé tipy, jak zhubnout

28.05.2014 06:00

Většina z nás by ráda shodila nějaké to kilo. I já sám bych uvítal mírné zredukování mé hmotnosti. Málokomu se však chce denno denně dřít  cvičením, či se trápit dietami.

Dnes jsem si tedy pro Tebe připravil několik základních bodů, které Ti společně pomůžou trochu zhubnout. Sám o sobě žádný z těchto bodů nic nezmění, společně však už rozdíl způsobí.


1/ RR - Někdo pokládá za úspěšný start dne snídani, u mě je to snídaně + rozcvička. Ranním protáhnutím tělu vzkážeš, že je čas začít fungovat, začít spalovat. O ranních rozcvičkách jsem napsal samostatný článek.

2/ Sklenice vody - Před každým jídlem vypijte sklenici vody. Ta trocha vody v žaludku totiž zabrání přejídání, protože pocit sytosti přijde dřív. A právě přejídání je jeden z hlavních důvodů, proč člověk přibírá na váze.

3/ Snídaně - Vynecháním snídaně si k lepší postavě nepomůžeš, spíše naopak. Nedáš-li si snídani, o to větší budeš mít během dne hlad a o to víc toho spořádáš. Snídaně by měla být vydatná, ne však těžká.

4/ Jíst častěji, ale méně - Tuto frázi známe všichni a něco na ní opravdu je. Bohužel ji většina lidí hodí za hlavu... Zkuste to změnit.

5/ Menší dávky jídla - Začít razantní dietou je těžké, ale co takhle zkusit si vzít na talíř o hranolku méně, nabrat si méně omáčky, či prostě nepoužít tolik tatarky? Vám to ani nepřijde, ale tělo nebude přijímat tolik energie.

6/ Nabírej málo, pořádně kousej - Jídlo se nemá spolykat v rekordním čase, jídlo se má vychutnat. Zkus tedy příště nabírat menší kousky. Každé sousto také pořádně rozkousej, tím spálíš další energii a zamezíš tím přejídání.

7/ Více pohybu - To víme všichni, že bychom se měli více hýbat. Jenže ono nemusíme hned začít běhat a cvičit, můžeme získat více pohybu i běžnými činostmi. Například můžeš místo výtahu používat schody, můžeš přestat využívat dálkových ovladačů, při načítání internetu se protáhnout či místo sledování reklam vyšlápnout dvakrát schody do patra. Můžeš také ze školy či z práce více chodit pěšky. Stačí se jen zamyslet a chtít, možností jak spálit energii je spousta.

8/ Nejíst na noc - Toto je další opomíjené pravidlo. Myslím, že každý z nás tuto radu nazpaměť, zbývá tedy jediné - začít se jí řídit.


Každý z nás dobře víme, jak se správně stravovat a že bychom měli do života přidat více pohybu. Pokud tedy chceš zhubnout stačí už jen začít.

PΩTRIK