Naslouchejte životu

01.05.2014 20:30

Možná to bude znít troufale, možná vás to i urazí, odvážím se však prohlásit, že život pro nás chce jen to nejlepší.

Tento hlubokomyslný výrok má jedinou vadu, není totiž můj. Je mou převzatý z knihy A co když pro nás život chce jen to nejlepší?, kterou napsala Nicole Akninová. Ale dost doporučování knížky.

Život pro nás totiž doopravdy asi chce to nejlepší. Každá krize, každičký problém a veškeré neúspěchy nás totiž posunuly dál. Bez nich bychom byli jiní, nebyli bychom tam, kde jsme teď a upřímně, kde máme „jistotu“, že bychom na tom byli lépe, kdybychom si těmi trpkými částmi života neprošli.

Ano, v tu danou chvíli to pro nás bylo trauma, stres, strach či ponížení, ale když se na to podíváme zpětně, objevíme, že nám to svým způsobem otevřelo nový pohled na věc, nové možnosti.

Bez životních pádů bychom nezesílili a bez traumat bychom se nenaučili problémy řešit a postavit se jim.

Někdo věří v osud, jiný je proti. Já nestojím ani na jedné straně, jelikož obě mají svým způsobem pravdu. Já věřím v život a jeho touhu nám dopomoci k lepšímu bytí.

 

Život je úžasný, nabízí nám možnosti a jako takový jarní bonus nám teď přidává zpěv ptáků a slunečné počasí.

Každou chvíli se snaží nás všelijakými náhodami dovést i takovým cílům, o kterých ani nevíme, že po nich toužíme. Život nám otvírá dveře, někdy rovnou celé brány. Snaží se a snaží našeptat nám kód k trezoru od spokojeného bytí.

Našim úkolem je jediné – naslouchat a nebýt vůči němu hluchý.

Nesnažme se ho ignorovat a jít s tvrdou hlavou stále vpřed bez jakéhokoli úkroku. I takové lodě musí upravit kurz, vyhnout se ostrovům, aby dosáhly svých cílů. Proč bychom tedy mi neměli pootočit kormidlem života a využít tak cest a bran, které nám nabízí?

PΩTRIK