Nelenošte! Relaxujte...

25.04.2014 17:00

Určitě i vy se sem tam natáhnete na gauč u televize či si opřete hlavu o dlaň a hledíte neznámo kam.

Jak se při tom cítíte? Vyčerpaní, znudění a bezvýznamní? Chce se vám pak něco?

Hádám, že ne. Právě takto poznáte lenošení, činnost, která z vás vycucne i tu poslední kapičku energie, ačkoli jste vlastně nic nedělali.

Proto se snažím nelenošit. Místo lenošení relaxuji, odpočívám.

Jaký je v tom rozdíl? Velký.

 

Během relaxace, odpočinku cítíte, jak do vás přímo proniká nová energie, připadáte si jako napojení na elektrickou síť. A to hlavní - jakmile se zvednete, máte nesmírnou chuť něco dělat, máte sílu žít a do něčeho se pustit.

Nejlepší odpočinek je v přírodě.

Není nic lehčího, než zvednout paty z domu a jít na půl hodinky do nejbližšího parku, či vytáhnout kolo a projet se směrem k místnímu lesíku.

Osobně však preferuji odpočinek na lavičce, hezky ve stínu pod stromem. Pod hlavu si sroluji mikinu a hezky na zádech koukám nad sebe a poslouchám okolí. Je to úžasný pocit si třeba hodinku polehávat a cítit sluneční paprsky, jak do mě pronikají, poslouchat ptačí zpěv či nedalekou fontánku.

 

Člověk potřebuje na chvíli vypnout, nejsme přeci stroje, abychom mohli pracovat nonstop bez přestávky. Okolí se nás snaží stresovat a televize s internetem nás lákají do své virtuální reality… Nejlepším lékem proti uspěchanému a stresujícímu životu je právě relaxace v přírodě.

PΩTRIK